12 باور اشتباه در یادگیری زبان انگلیسی
حتماً افرادی را در میان دوستان و آشنایان دیده اید که به طرزی باورنکردنی زبان انگلیسی را روان صحبت می کنند. دیگران از دوست بودن با آنها احساس غرور کرده و هر گاه سؤالی در مورد زبان انگلیسی داشته باشند یا اصطلاحی را به طور کامل متوجه نشوند، اول از آنها سؤال می کنند. با دیدن این افراد احتمالاً حسرت خورده و با خود می گوییم ای کاش ما هم میتوانستیم انگلیسی را مثل او بفهمیم. اما وقت عمل کردن است، باید حسرت را به انگیزه تبدیل کنید. با پشتکار و انگیزه می توانید مثل آنها شوید، شما هم می توانید زبان انگلیسی را یاد بگیرید! باورهای اشتباه یادگیری زبان انگلیسی بسیار هستند.
همیشه برای فرار از یادگیری زبان یا به تأخیر انداختن آن، بهانه های مختلفی می آوریم. اگر کسی را دیدید که به شما می گوید: “من نمی توانم زبان یاد بگیرم” سپس علت را از او بپرسید، معمولاً یکی از 12 دلایل زیر را خواهد آورد. در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که چرا هر یک از این دلیل ها در یادگیری زبان انگلیسی اشتباه بوده و پایه و اساس علمی ندارند. در کنار اینها، ترفندهایی گفته می شوند که به شما کمک می کنند موانع یادگیری زبان را با موفقیت پشت سر بگذارید.
باور اشتباه اول: “من میانه خوبی با زبان های خارجی ندارم”
تلقین کردن قدرت عجیبی دارد؛ اگر مدام به خود تلقین کنید که نمی توانید زبان یاد بگیرید آنوقت این باور در شما بوجود می آید که اصلاً نمی توانید نزدیک زبان شوید. بنابراین کمی منطقی باشید و دیدگاه خود را تغییر دهید. ساده انگارانه است که فکر کنیم زبان انگلیسی را چون زبان مادری ما نیست هرگز نخواهیم فهمید. اگرچه هنگام کودکی زبان مادری رفته رفته در ذهن کودک ریشه می دواند اما دانشمندان معتقدند ذهن انسان همیشه می تواند زبان جدید را یاد بگیرد. همیشه در حال به خاطر سپردن مطالب جدید هستیم، زبان انگلیسی نیز مثل همان مطالب است. بنابراین همانطور که پیشتر گفتیم اول ذهنیت خود را تغییر دهید، آن وقت خواهید دید یادگیری چقدر آسان است.
باور اشتباه دوم: “از حرف زدن به زبان انگلیسی خجالت می کشم”
شاعر انگلیسی جیمز جویس در مورد اشتباهات انسان این جمله معروف را می گفت: “اشتباهات، دریچه های اکتشافات هستند”. این جمله یعنی هر اشتباه ما منجر به یادگیری چیزی جدید خواهد شد. این مورد در یادگرفتن زبان انگلیسی هم صدق می کند، شما باید به هر اشتباه به عنوان یک فرصت نگاه کرده و از آن چیز جدیدی یاد بگیرید.
هیچ دلیلی ندارد که به خاطر تلفظ نادرست یک لغت یا جمله، خجالت بکشید. هر کسی که امروزه در زبان انگلیسی استاد است زمانی آماتور بوده است! اگر می خواهید با تمرکز زبان انگلیسی را یاد بگیرید، نباید زیاد به خود سخت بگیرید و مدام خودتان را سرزنش کنید. از بروز اشتباهات ناراحت نشده و از آنها به عنوان فرصتی برای یادگیری استفاده کنید.
روش دیگر مبارزه با خجالت این است که به دیگران صادقانه بگویید تازه کار بوده و در حال یادگیری هستید. با این کار نه تنها دیگر فشاری را حس نمی کنید بلکه ممکن است دوستان جدیدی پیدا کنید که زبانشان از شما بهتر است، می توانید از آنها برای تقویت زبان خود کمک بگیرید.
باور اشتباه سوم: “دیگر یادگیری زبان از ما گذشته است”
می دانیم که کودکان و نوجوانان به علت بودن در سن رشد زبان دوم را راحت تر یاد می گیرند، اما این بدین معنا نیست که افراد بزرگسال یا سالخورده نمی توانند زبان یاد بگیرند، آنها باتجربه تر بوده و تمرکز بیشتری برای حل مسائل دارند. به جای آنکه سن را بهانه کنید، به شیوه یادگیری خود دقت کنید. یادگیری کدام قسمت از زبان انگلیسی سخت تر است؟ آیا در فهم محتوا مشکل دارید؟ متدهایی که در کلاس استفاده می شوند قابل فهم هستند؟ شاید هم با محیط کلاس یا هم کلاسی ها ارتباط برقرار نمی کنید؟
بعد از آنکه مانع اصلی یادگیری را پیدا کردید می توانید تغییرات را شروع کرده و یادگیری را برای خودتان آسان و لذت بخش کنید.
باور اشتباه چهارم: “وقت کافی ندارم”
بله می دانیم که وقت سر خاراندن ندارید، مردمان همه دنیا اینطور هستند. در دنیای امروز همه در حال جنب و جوش هستند. انگار همیشه کاری برای انجام دادن داشته و همیشه هم وقت کم می آورید! اما اینکه فکر کنیم یادگیری زبان انگلیسی زمان زیادی می خواهد درست نیست، باید زمان خودتان را مدیریت کنید. ببینید در کدام موقع از روز بهتر یاد می گیرید. منظورمان زمانی نیست که وقت خالی داشته و ذهنتان هم آرام است. منظور زمانی است ذهنتان بالاترین بازدهی را دارد، زمانی که تمرکزتان به بالاترین حد خود می رسد و یادگیری آسان می شود.
بعد برنامه تان را طوری تنظیم کنید تا در این موقع از روز زبان انگلیسی را یاد بگیرید. حتی اگر نیم ساعت هم باشد عیبی ندارد، آنرا در دفترچه یادداشت خود بنویسید. پشتکار داشته باشید و این کار را هر روز تکرار کنید. می توانید برای آنکه انجام این کار فراموشتان نشود، کتاب ها و جزوات را همیشه در کیف همراه خود داشته باشید، فایل صوتی یا تصویری را دانلود کنید و در تلفن همراه خود ذخیره کنید. با این کارها همیشه در حال یادگیری هستید.
باور اشتباه پنجم: “برای یادگیری زبان باید به کشوری انگلیسی زبان سفر کنم”
در گذشته آن چنان نیازی به یادگیری زبان انگلیسی نبود چون سفر به دیگر کشورها به مراتب سخت تر بود. اما امروزه به کمک اینترنت می توانیم زبان و فرهنگ دیگر کشورها را با چند کلیک ساده به داخل منزل بیاوریم. برای آنکه زبان خود را تقویت کنید باید همواره به دنبال فرصت های یادگیری باشید، مثلاً به رستوران های انگلیسی زبان بروید، علایم و نشانه های اطراف خود را که انگلیسی هستند بخوانید و معنی کنید. به طور کل از هر چیزی که به انگلیسی نوشته شده استقبال کنید!
با قرار گرفتن در محیطی که همه در حال انگلیسی صحبت کردن هستند و گوش دادن به آنها، حضور خود را در کشوری انگلیسی زبان شبیه سازی می کنید. بنابراین دیگر لزوماً نیازی به سفر به کشوری دیگری نیست.
باور اشتباه ششم: “توان مالی ندارم”
پول دم دست ترین بهانه ای است که افراد برای توضیح علت عدم یادگیری هر چیزی به زبان می آورند. اما آیا واقعاً نمی شود هزینه های حاشیه ای و بی مورد دیگر را در زندگی کاهش داد یا حذف کرد تا بتوان برای ثبت نام در کلاس آموزش زبان ذخیره کرد؟ پاسخ مثبت است، کافی است برای نحوه خرج کردن پول توجیبی یا حقوق خود برنامه ریزی کنید و تا آنجا که می توانید هزینه های جانبی را کاهش دهید. هزینه کلاس آموزش زبان انگلیسی معمولاً ماهی یکبار از زبان آموز اخذ می شود بنابراین بهانه کردن هزینه کلاس ها بی مورد است.
باور اشتباه هفتم: “هیچ وقت نمی توانم با لهجه صحبت کنم”
گویش های گوناگون مردم سراسر دنیا بسیار جالب اند. با وجود آنها مردم دنیا از هم متمایز شده و عامل شناخت مردم دنیا نیز همین گویش های مختلف هستند. اما دلیل نمی شود چون نمی توانیم دقیقاً مانند انگلیسی زبان ها صحبت کنیم بگوییم یادگیری زبان انگلیسی غیر ممکن است. وجود لهجه مناسب و تلفظ صحیح، به درک گفتگو کمک بهتری خواهد کرد اما حتی با لهجه ناقص هم می شود ارتباطی قابل فهم برقرار نمود. تلفظ برخی کلمات با لهجه درست زمانبر است بنابراین باید روی تلفظ آن کلمات کار کنید. برای صحبت کردن به زبان انگلیسی واقع بین باشید و به خود زمان بدهید.
باور اشتباه هشتم: “یادگیری زبان برایم جذاب نیست”
بسیاری از افراد یادگیری زبان را نیمه کاره رها می کنند چون فکر می کنند یادگیری آن جذاب و درگیرکننده نیست. آنها معتقدند زمان، انرژی و هزینه صرف شده نتیجه چشم گیری نخواهد داشت، افرادی که چنین طرز تفکری دارند در میانه های مسیر گیر می افتند و نهایتاًنا امید می شوند.
اگر دیدگاه درست و مشخصی از یادگیری زبان نداشته باشید شما هم ممکن است گرفتار چنین طرز تفکری شوید. بنابراین اگر فکر کردید در حال از دست دادن پشتکار خود هستید، باید سریعاً نحوه یادگیری خود را تغییرداده و آن را جذاب تر و لذت بخش تر کنید. برای آنکه یادگیری زبان را به موضوعی تبدیل کنید که واقعاً از انجام دادنش لذت می برید باید با یادگیری به شکلی پویا برخورد کنید.
منظور از این حرف این است که خود را در موقعیت های چالشی بیشتری قرار دهید، کارها را به شکلی نو، غیر قابل پیش بینی و متفاوتی انجام دهید. به عبارت دیگر کاری بکنید تا شما را به سمت استفاده از مهارت های زبان هل بدهد! فراموش نکنید شما مختار هستید تا شیوه یادگیری خود را تغییر داده و آنرا هیجان انگیزتر و مفرح تر کنید.
باور اشتباه نهم: “مهارت های زبانم به طور طبیعی رشد نمی کنند”
چقدر خوب می شد اگر می توانستیم همه چیز را بدون زحمت یاد بگیریم. یعنی تمام اطلاعات در مغزمان وجود داشتند و ما فقط باید آنها را یادآوری می کردیم، اگر یادگیری اینقدر ساده بود عالی می شد. متأسفانه اینطور نیست و یادگیری زبان بدون زحمت کشیدن رخ نمی دهد. این بدین معنی نیست که یادگیری زبان غیرممکن است، معنی آن این است که برای یادگیری باید برنامه درستی داشته باشید.
داشتن برنامه درست یعنی هدفگذاری و برای رسیدن به آن هدف تلاش کردن. اگر با یادگیری زبان اینطور برخورد کنید آنوقت می فهمید قرار است به چه چیزی برسید. از خودتان بپرسید: “هدف من از یادگیری زبان چیست؟”، “از کدام بخش های زبان انگلیسی بیشتر دوست دارم بدانم؟”، “برای آنکه به اهدافم برسم باید چه چیزهایی یاد بگیرم؟”.
سؤال هایی این چنینی و مشابه اینها به شما کمک خواهد کرد تا اهداف خود را متوجه شده و بر مبنای آنها درس بخوانید. در نهایت با موفقیت زبان را یاد خواهید گرفت.
باور اشتباه دهم: “یادگیری زبان حوصله ام را سر می برد”
اگر فکر می کنید یادگیری زبان برای شما حوصله سر بر شده است باید سریعاً به دنبال راه چاره باشید. مشکل از زبان نیست مشکل از متدی است که آنرا برای یادگیری انتخاب کرده اید. برای مبارزه با کسل کنندگی یادگیری زبان این کارها را بکنید: فیلم های انگلیسی زبان جذاب ببینید، آهنگ های خوب گوش کنید و آنها را با صدای بلند بخوانید! هر کاری که فکر می کنید به شما انرژی می دهد انجام دهید. هر کسی سلیقه ای دارد، فاکتوری که روند یادگیری را جذاب می کند پیدا کنید و از آن استفاده کنید.
باور اشتباه یازدهم: “انگلیسی تفاوت های خیلی زیادی با زبان مادری دارد”
وقتیکه یادگیری زبان را به تازگی آغاز می کنیم، از زبان مادری برای فهمیدن و یادگیری کلمات جدید استفاده می کنیم. با پیشرفت در یادگیری، مغز سریعتر لغات جدید را یاد می گیرد. به جایی می رسیم که دیگر نمی شود بر زبان مادری برای یادگیری زبان دوم تکیه کرد. برخی زبان آموزان با رسیدن به این مرحله فکر می کنند که دیگر نمی توانند مطالب را یاد بگیرند.
اما در حقیقت رسیدن به این مرحله نشانه خیلی خوبی از پیشرفت است! یعنی از این پس نباید به زبان مادری تکیه کنید و باید به شکلی تازه فکر کنید. همیشه بخش هایی از انگلیسی هستند که هرگز نمی توان آنها را ترجمه کرد یا حتی با زبانی دیگر توضیح داد. از این به بعد باید فکر کردن به زبان مادری را فراموش کرده و مثل یک فرد انگلیسی فکر کنیم. با این کار زبان را بهتر متوجه خواهید شد.
باور اشتباه دوازدهم: “من هیچ وقت زبان را به طور عالی یاد نخواهم گرفت”
زبان آموزان اکثراً دوست دارند در فاصله کوتاهی زبان انگلیسی را مثل یک فرد انگلیسی زبان صحبت کنند و برای این کار خود را با دیگران مقایسه می کنند. اما با مقایسه خود با دیگران تنها اعتماد به نفس، انگیزه و لذت بردن را کاهش خواهید داد.
این مورد در یادگیری زبان هم صادق است. وقتی برای یادگیری خود برنامه ریزی کرده و هدف گذاری می کنید، مطمئن شوید که این کار را فقط برای دل خود انجام می دهید. افراد با هم فرق دارند و هر کس با ریتمی متفاوت از دیگری زبان را یاد می گیرد. از مقایسه کردن خود با دیگران خودداری کنید و توامندی های خودتان را یادآوری کنید. نگاه کردن به خود با این دید آرامش و رضایت را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
بهترین روش برای از یاد نبردن اهداف و خوشحال بودن، توجه به پیشرفت یادگیری است. جاهایی که در آنجاها ضعف دارید را شناسایی کرده و بر تقویت آنها تمرکز کنید. جاهایی را که فکر می کنید به آسانی مطالب را یاد می گیرید برای خودتان سخت تر کنید. همیشه پیشرفت یادگیری خود را بررسی کنید و با نگاه به گذشته خود را ستایش کنید!
برای یادگیری آماده اید!
اجازه ندهید باورهای اشتباه و غیر منطقی شما را از یادگیری زبان انگلیسی باز دارند. به خودتان اعتماد کنید و محیط یادگیری را به شکلی تغییر دهید که مناسب روحیات شما است. همین امروز در آموزشگاه زبان انگلیسی برای کودکان ثبت نام کنید و آینده فرزند خود را دچار تغییرات مثبت کنید!
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اسامی غذاها به انگلیسی به همراه جدول
لیست 50 عدد از اصطلاحات انگلیسی
اصطلاحات و کلمات استارتاپی به انگلیسی
منابع یادگیری زبان انگلیسی برای سطح مبتدی تا پیشرفته
تفاوت any و some به همراه مثالهای کاربردی
چک لیست نهایی آمادگی برای آیلتس در ۳۰ روز
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کاملا صحیح و درسته ممنونم از سایت خوبتون .من خودم 14 سال بیشتر ندارم . ولی واقعا عاشق این زبان هستم و در زمینه های مختلف زبان هم فعالیت دارم .بازم ممنون
اما من 13 سال سن دارم و واقعا وقت ندارم و می خوام زبان رو ول کنم😐