دوزبانه بودن و ضریب هوشی کودکان
کودکان دوزبانه ای که در خانه به زبان مادری صحبت می کنند، هوش بالاتری دارند.
یک مطالعه نشان داد کودکان دوزبانه که به طور منظم از زبان مادری خود در خانه استفاده می کنند در حالی که در کشور دیگری رشد می کنند، هوش بالاتری دارند.
در یک مطالعه، کودکان دو زبانه باهوش تر از کودکانی بودند که فقط به یک زبان صحبت می کنند.
دوزبانگی، عمل مهارت داشتن در بیش از یک زبان، معمولاً برای ایجاد مزیت های شناختی و تقویت هوش فرد شناخته می شود. تئوری این است که مسلط بودن به دو یا چند زبان تواناییهای فرد را در کارهای شناختی مانند تغییر کار، حافظه کاری، توجه و بازداری رشد میدهد.
برخی از مزایای شناخته شده دوزبانه بودن عبارتند از توانایی کودکان برای ایجاد ارتباطات قوی با خانواده و فرهنگ خود، دسترسی آسان به اطلاعات سراسری و همچنین شرکت در یک جامعه جهانی بسیار موثرتر از کودکان تک زبانه.
دلیل دیگری برای خجالت نکشیدن از صحبت به زبان مادری در خانه!
تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه ریدینگ در بریتانیا نشان داد کودکانی که در مدرسه به یک زبان صحبت میکردند اما زبان مادری خود را در خانه با خانوادهشان تمرین میکردند، در آزمونهای هوش نسبت به کسانی که فقط به زبان غیر مادری خود صحبت میکردند، امتیاز بهتری کسب کردند.
چگونه مطالعه انجام شد
این مطالعه بر روی 100 کودک ترک 7 تا 11 ساله ساکن بریتانیا انجام شد.
به آنها یک تست هوش غیرکلامی داده شد تا کسانی که در مدرسه انگلیسی صحبت می کنند و در خانه ترکی (دو زبانه) با کسانی که در هر دو انگلیسی صحبت می کنند مقایسه شود.
نتایج مطالعه
مایکل دالر که این مطالعه را رهبری کرده و دانشیار دانشگاه ریدینگ در بریتانیا است، میگوید: «توسعه مفاهیم در سنین پایین در زبان اول و سپس یادگیری یک کلمه جدید برای آن بعداً در یک زبان دیگر آسانتر است.
علاوه بر این، محقق نتیجهگیری این مطالعه را فاش کرد: «کودکانی که باید برای اولین بار یاد بگیرند که چیزها را به زبانی کمتر آشنا بفهمند، برایشان بسیار سختتر میشود، بنابراین نتیجه این میشود که کودکان در مطالعه ما که این کار را انجام دادهاند، در تست هوش امتیاز کمتری کسب کردهاند.”
آنچه این مطالعه در مورد زبان های مادری نشان می دهد
همانطور که دالر بیان می کند، این تحقیق نشان می دهد که والدین می توانند با تشویق کودکان خود به استفاده از زبان مادری خود در خانه به رشد هوش خود کمک کنند، زیرا این در مدرسه پشتیبانی نمی شود.
علاوه بر این، محققان این مطالعه ادعا میکنند که زبانهای مادری باید از طریق «ارتباط معنیدار» که شامل خواندن کتاب و مکالمه است، در خانه تمرین شود.
اثرات مثبت دوزبانگی
نشان داده شده است که دوزبانه بودن تأثیرات مثبتی بر مغز دارد، زیرا مغز را درگیر سرکوب کردن یک زبان یا زبان دیگر در هر زمان بسته به موقعیت و با تغییر سریع می کند.
این تحقیق نشان می دهد که والدین می توانند با تشویق کودکان خود به استفاده از زبان مادری خود در خانه به رشد هوش خود کمک کنند، زیرا این در مدرسه پشتیبانی نمی شود.
محققان می گویند که زبان های مادری باید از طریق “ارتباط معنی دار” در خانه تمرین شوند. این شامل خواندن کتاب و گفتگو است.
تحقیقات نشان داده است که این ورزش مغز حتی می تواند شروع بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد.
این مطالعه توسط دکتر دالر و دکتر زهرا اونگون در دانشگاه ریدینگ انجام شد و در کنفرانس سالانه BAAL Vocabulary SIG در جولای 2018 ارائه شد. همه کودکان در مطالعه جدید از خانوادههایی بودند که حداقل یکی از والدین دارای مدرک دانشگاهی یا کالج بود. اکنون تیم دکتر دالر قصد دارد این تحقیق را گسترش دهد تا کودکانی را از طیف گستردهتری از زمینههای اجتماعی-اقتصادی پوشش دهد.
دکتر دالر گفت: «این مطالعه بزرگتر از سایر نمونههای خود بود و از این نظر غیرعادی بود که فقط کودکانی را که همگی از سنین و پیشینههای مشابهی داشتند، مورد آزمایش قرار دادند. این بدان معنی است که ما می توانیم این نتایج را بیشتر از نتایج آزمایش های قبلی بخوانیم.
گام بعدی این است که مطالعه را جامعتر کنیم و ببینیم آیا یافتههای ما در مورد کودکان از همه پیشینهها و گروههای سنی مشابه است یا خیر.
آیا غوطه وری در زبان در دوران کودکی باعث افزایش هوش می شود؟
مزایای غوطه وری در زبان در اوایل دوران کودکی
غوطه ور شدن زبان فواید متعددی را به همراه دارد. تحقیقات نشان می دهد که یادگیری یک زبان دوم، مانند انگلیسی، موفقیت تحصیلی را بهبود می بخشد و تا 15 درصد به حقوق آینده شما اضافه می کند. اما آیا می دانستید بچه هایی که در یک پیش دبستانی دوزبانه ثبت نام می کنند می توانند قدرت مغز را تقویت کنند؟ دانشمندان می گویند کودکان دوزبانه باهوش تر هستند، سلول های مغزی بیشتری دارند و حتی ممکن است اندازه مغزشان افزایش یابد.
هوش بهتر
کودکانی که به دو زبان مسلط هستند در بزرگسالی بیشتر از کودکانی که فقط به یک زبان صحبت می کنند، هوش و مهارت خواندن بهتری دارند. توماس باک از دانشکده فلسفه، روانشناسی و علوم زبان در ادینبورگ، بریتانیا، 853 کودک را در سال 1947 مورد آزمایش قرار داد و آنها را در سال های 2008 و 2010 مجدداً مورد آزمایش قرار داد. بزرگسالان دو زبانه در تست های هوش و خواندن بیش از حد انتظار او عمل کردند.
سلول های مغزی بیشتر
مطالعه دیگری نشان داد که دوزبانگی باعث افزایش “ماده خاکستری” – تعداد سلولهای مغز – میشود. به عنوان مثال، افرادی که هم انگلیسی و هم به زبان مادری صحبت می کنند، احتمالاً نسبت به افرادی که فقط به یک زبان صحبت می کنند، سلول های مغزی بیشتری دارند. البته این نشان دهنده داشتن مغز سالم و هوش بهتر است.
مطالعه فوق همچنین نشان داد که تجربه دوزبانگی به طور مثبت بر سایر قسمتهای مغز تأثیر میگذارد، مانند قشر جلوی مغز (مسئول استدلال انتزاعی، برنامهریزی، و حل مسئله)، شکمپیچ فوق حاشیهای دو طرفه (تا حدی مسئول پیوند کلمات و معانی) و قسمت قدامی (تا حدی مسئول کنترل احساسات، در میان سایر عملکردهای شناختی پیشرفته است).
علاوه بر ماده خاکستری، دوزبانگی بر چیزی به نام «ماده سفید» نیز تأثیر می گذارد – ماده چربی که آکسون ها را می پوشاند و نورون های مغز را به هم متصل می کند.
افزایش سایز مغز
بر اساس یک مطالعه سوئدی، افرادی که زبان دوم را یاد می گیرند می توانند اندازه مغز را افزایش دهند. دانشمندان از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و الکتروفیزیولوژی برای بررسی اثرات قابل مشاهده یادگیری زبان خارجی بر مغز استفاده کردند.
این مطالعه نشان داد که دانشآموزان هنگام یادگیری زبان جدید، حجم بخشهای خاصی از مغز خود را افزایش میدهند. هم هیپوکامپ و هم نواحی قشر مغز بزرگ شدند.
پس بهترین راه آشنایی کودکان با زبان دوم و بهره وری از مزایای آن می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید